Sådan laver du den perfekte datingprofil

Vil du gerne i gang med at date på nettet? Så er det selvsagt, at du skal have oprettet en datingprofil på en af de mange datingsider, der i dag findes. Det kan dog godt være en smule angstprovokerende at oprette sin egen profil. Hvad skal man skrive? Hvad skal man lade være med at skrive? Hvor ærlig skal man være? Hvor ærlig har alle andre været?

Man vil naturligvis gerne fremstå så godt som muligt, når man opretter sin datingprofil. Omvendt vil man ikke virke overfladisk. Det er derfor en relativt svær balancegang, og det kræver lidt øvelse. Vi håber dog, at vi med dagens blogindlæg kan gøre dig klogere på, hvordan du opretter den perfekte datingprofil, som både fanger andre singlers interesse, men som samtidig også får dig til at fremstå ”ægte”.

Nedenstående er skrevet ud fra redaktionens egne erfaringer samt hvad vi kan se, at andre datingeksperter anbefaler. Derfor bør nedenstående kunne give dig et godt overblik over de muligheder, du har for at udarbejde den perfekte datingprofil.

Vælg et godt billede af dig selv

Nogle elsker at få taget billeder af dem selv mens andre ikke kan fordrage det. Uanset hvilken kategori du selv hører inde under, så anbefaler vi først og fremmest, at du vælger et godt billede af dig selv. Det er naturligvis ganske subjektivt, men vi ønsker samtidig at lægge vægt på sidste del; af dig selv! Rigtigt mange tror fejlagtigt, at det er en god idé at lægge billeder op, hvor man er sammen med en masse mennesker. Selvom det selvfølgelig er en måde at vise, at man omgås med andre mennesker og har venner, så kan det være meget svært for modparten at gennemskue, hvem det er, der er dig.

Har du ikke selv nogle billeder liggende, som du synes tåler se offentlighedens lys, så kan du med fordel få en ven eller et familiemedlem til at tage et af dig. Sørg for at det bliver naturligt og uden at proppe en masse filtre på.

Skriv en ærlig og naturlig profiltekst

Rigtigt mange kommer til at skrive en profiltekst, der egentlig slet ikke er dem. Enten bliver der pralet lidt for meget, eller så bliver den decideret plat grundet brugen af diverse jokes. Det skal man passe på med, da det hurtigt kan skræmme potentielle partnere væk.

Sørg i stedet for at skrive en tekst, der rent faktisk beskriver, hvad det er for en type person, som du er. Dette kan være noget af det absolut sværeste ved at skulle oprette en datingprofil – det er dog, sammen med dit billede, noget af det allervigtigste.

Skal du bruge hjælp til at skrive din profiltekst, så spørg gerne nogle af dine venner. De vil typisk kunne beskrive dig med ord, du måske ikke selv var kommet i tanke om. Pas dog atter på med, at det ikke bliver for overfladisk og pyntet.

Gode råd til den perfekte profiltekst til din datingprofil

Vi har herunder forsøgt at komme med nogle relativt generelle råd til, hvordan du får formuleret den bedste profiltekst. Indrømmet, det er svært – men forhåbentlig kan nedenstående give dig nogle skridt i den rigtige retning!

  • Du kan med fordele undgå at skrive klichéer og dårlige scorereplikker i din profil. Det virker ikke!
  • Lad være med at skrive en hel stil. Gør det konkret, og brug gerne en blanding mellem korte og lange sætninger. Det giver et godt flow, når modparten skal læse din profiltekst igennem, og det gør det mere interessant at læse.
  • Vær ikke bleg for at fortælle nogle historier om dig selv. Det kan være med til at give vedkommende en idé om, hvem du er, og det er endvidere en god icebreaker til en date i det virkelige liv (eller sågar via besked på internettet)
  • Du skal ikke virke overlegen. Du behøver ikke flashe dine karakterer fra gymnasiet eller skrive, hvad din IQ lå på, da du fyldte 20 år. Det er, de fleste, ligeglade med.
  • Du skal ikke holde dig fra at tage chancer. Selvom vi i det ovenstående forsøger at få din profil til at fremstå en anelse neutral, så er det bestemt ikke meningen; det skal blot gøres på den rigtige måde! Tag derfor et par chancer her og der, hvis det føles rigtigt.
  • Vær påpasselig med at skrive side op og side ned om dine politiske holdninger – for langt det fleste er det en stor turn-off!

Vi håber, at ovenstående kan være med til at hjælpe dig med at skrive en god og saglig profiltekst, som samtidig har lidt kant og derved skaber interesse omkring dig.

Hvordan ser den bedste datingprofil ud?

Ovenstående spørgsmål er svært at svare på. Det kommer nemlig an på, hvem man er som person, og hvad man gerne vil udstråle samt tiltrække. Det er ganske subjektivt, hvorfor vi ikke kan komme med én definition på, hvordan den bedste datingprofil ser ud.

Vores intention med dette indlæg er nærmere at lade dig inspirere, så du derved selv kan finde frem til, hvordan du selv mener, at din egen profil kommer til at se optimal ud.

Hvad er vigtigt at huske, når man skal oprette en datingprofil?

Det er først og fremmest vigtigt at tænke over, hvordan du skal fremstå. Hvis du gerne vil fremstå som værende overlegen, så er det et aktivt valg, og så skal du blot bygge din profil op efter det. Ønsker du omvendt at fremstå som en kærlig person, der tænker meget på dine medmennesker, så kan du eksempelvis skrive om en oplevelse eller en historie fra dit eget liv, hvor det fremgår.

Det er bestemt ikke nemt at finde en balance i, hvordan datingprofilen skrives og opbygges på bedst mulig vis. Men du kan med fordel finde inspiration hos andre profiler, hvor du kan pille de ting ud af dem, som du godt kan lide, og gøre dem til dine egne.

Gode råd til billederne på din datingprofil

Rigtigt mange vælger at tage et selfie, når de skal have taget et profilbillede. Det kan i og for sig godt være fint, men vi anbefaler dog at få taget nogle billeder, hvor du er i nogle scenarier. Det kunne eksempelvis være mens du er ude og spise, du dyrker sport eller du på anden vis laver noget. Det gør, at billedet ikke bliver så statisk og opsat.

Derudover kan du også tænker over, at du skal have et profilbillede, som får andre til at klikke sig ind på dig. Hvordan det gøres, er der mange forskellige holdninger til:

  • Nogle vælger at putte et kontrast-filter på billedet, så billedet automatisk ”springer ud” i forhold til andre.
  • Andre vælger at gøre noget vildt på billedet. Det kunne for eksempel være at tage et billede, fra da man var ude og hoppe i faldskærm.

Mulighederne er mange, og her skal du atter lytte til dig selv og finde frem til, hvad du selv hælder mest til.

Få en ven eller veninde til at vurdere din datingprofil

Dine venner eller veninder vil helt sikkert gerne hjælpe dig med at vurdere din datingprofil, hvis du spørger pænt. Det er en nem måde at få noget feedback fra andre, som kender dig, og som derfor burde kunne se, hvis du har skrevet noget, der måske ikke passer så godt ind.

Spørg om holdningen til din datingprofil på dates

Er du kommet på et par dates efter at have oprettet dig på en datingside? Så tøv ikke med at spørge vedkommende om, hvad han/hun syntes om din profil. Det er et fantastisk indblik at få fra en modpart, som netop har fundet dig interessant. Det kan være, at der var nogle faresignaler i din tekst eller dine billeder, som du ikke selv havde tænkt over.

Det er altid en god idé at være nysgerrig omkring sin datingprofil, og derfor kan det kun anbefales at spørge omkring det. Sørg dog for ikke at virke alt for ivrig efter at høre, hvad vedkommende synes om din datingprofil, da det hurtigt kan lyde som om, at du blot ønsker at komme videre.

Et spørgsmål såsom ”Jeg var lidt nervøs omkring min datingprofil, var der noget, du faldt over, hvor du bare tænkte ”niks! Det kommer ikke til at ske det her”?”. Det er en god måde at indlede en sjov dialog på!

Hos Datingspot giver vi dig de bedste tips til dating på nettet!

Hvis du interesserer dig for dating på nettet, så må du ikke gå glip af vores mange blogindlæg om dating. Her kommer vi ind på emner som dette emne, du netop har læst i det ovenstående. Derudover har vi skrevet omkring de mest populære dating sider. Det er blandt andet Single.dk og Dating.dk.   

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *