Hvem skal betale regningen på første date?

Her på Datingshop.dk går vi ikke kun i dybden med de forskellige datingsites, der i dag findes. Vi kigger også nærmere på nogle af de udfordringer, problematikker og situationer, som der kan opstå, når man som single skal ud og finde sin eneste ene. En af de situationer, der er mest omdiskuteret, er spørgsmålet om hvem der skal betale regningen på sin første date.

Vi vil herunder gennemgå selve problemstillingen samt fremføre nogle af de populære synspunkter, der er. Slutteligt vil vi komme med et par gode tips og tricks til, hvordan man undgår, at det hele blot bliver en pinlig situation.

Penge er et følsomt emne

Hvad end man snakker om penge mellem venner, familie eller blot bekendte, så er det næsten mere reglen end undtagelsen at penge er et yderst følsomt emne. Derfor gør det ikke hele situationen lettere, at man sidder overfor en (forholdsvis) ukendt person, og skal nærmest ”telepatere” med vedkommendes tanker omkring betaling af den første date.

Det positive er dog, at penge ofte er et følsomt emne for begge parter. Derfor kan der være god idé i blot at benævne elefanten i rummet og snakket om, hvad man tænker på at gøre, når man tager afsted på daten.

Få fastlagt betaling af regningen inden daten

Det kan hurtigt gå hen og blive akavet, hvis man først skal til at finde ud af, hvem der betaler, når tjeneren står med kortautomaten i hovedet på Jer begge. Derfor anbefaler vi, at man får fastlagt inden daten, hvem der betaler regningen. Selvom det lyder utroligt uromantisk, så kan det godt gøres lidt sjovt.

Lad os antage, at du er en mand, der skal invitere en sød pige ud. Du har ikke noget problem med at betale første date, men du vil gerne sikre dig, at du får lov til det. Derved kan du (inden daten) lave en lille leg/et væddemål, som du er sikker på at vinde. Vinderen giver middag på første date. På den måde får man elegant fastlagt, at man selv får lov til at betale daten.

Ligestilling eller ej – nogle ting har ikke ændret sig

Hvor meget man end gerne vil det, så har nogle ting ikke ændret sig, selvom snakken om ligestilling er på sit højeste. Læser man brugerkommentarer, artikler, blogindlæg og udtalelser fra mænd og kvinder, så ses det tydeligt, at der stadig er en grundlæggende idé om, at det altid er mændene, der skal betale regningen på første date. Argumenterne for at landet ligger således stritter dog både til højre og venstre.

Mange kvinder ønsker dog også at komme dette til livs. Det kan dog skabe en akavet situation på restauranten, hvis manden reelt ønsker at betale hele regningen, og kvinden blot anser det som værende et direkte angreb på ligestillingen.

Hvis daten har flere destinationer

En date kan være meget andet end en middag på en fin restaurant. Det kan være en hel dag, der er pillet ud af kalenderen, hvor man tager i alt fra biografen og på skøjtetur til restaurant og café-besøg. Har daten flere destinationer, så kan det pludselig give god mening at splitte regningerne op – eller simpelthen blot skiftes til at betale. Selvom at den ene part højst sandsynligt kommer til at betale mest, så viser det stadig, at man engagerer sig og også ønsker at kontribuere.

Mange mænd har det underligt med, at kvinden betaler for den første date

I researchen til dette indlæg har vi på redaktionen læst en masse undersøgelser omkring emnet. En af fællesnævnerne var, at mange mænd har det underligt med, hvis kvinden får lov til at betale på den første date. Det er et ganske traditionelt perspektiv, hvilket atter fører tilbage til tidligere i dette indlæg, hvor vi netop beskriver, at nogle ting ikke har ændret sig.

Hvem skal så betale på første date?

Vi har nu berørt emnet på overfladen samt kigget lidt nærmere på, hvad forskellige undersøgelser har lært os. Skal man forsøge at komme med en definitiv konklusion på, hvem der skal betale på første date, så mener vi, at det afhænger meget af, hvordan situationen er.

  • Er det en ukendt person, eller er det en person, som man kender i forvejen?
  • Er daten spredt ud over flere destinationer, eller er det kun ét sted, man skal være?
  • Er der blot tale om en kop kaffe, eller skal I på Michelin restaurant?

Det er svært at komme med et definitivt svar på, hvem der skal betale på første date. Vi slår dog et slag for, at man som mand tænker over, hvad man selv føler for. Man bør ikke tvinges ud i noget, som man reelt set ikke har lyst til, og ønsker du derfor at dele regningen, så bør det også være en mulighed.

Er du omvendt en kvinde, der ej heller har lyst til, at det hele bliver betalt for, så gør opmærksom på, at det er sådan du føler. På en date med det, der forhåbentlig bliver din fremtidige partner i livet, er det vigtigt, at der kan lyttes til hinandens følelser, selvom man ikke helt kender hinanden endnu.

Sammenlign priser på datingsites hos os

Vi beskæftiger os til dagligt med at rådgive indenfor de mange forskellige datingservices, der findes. I den forbindelse har vi lavet en stor sammenligningstabel, som kan hjælpe dig med at finde det helt perfekte datingsite ud fra dine behov. Vi har kigget nærmere på alt fra Dating.dk til Senior.dk. Derfor vil du kunne finde informationer samt priser på alle de mest populære datingsider i Danmark.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *