Blind dating

Har du hørt begrebet blind dating før, og har du altid været i tvivl om, hvad det egentlig betyder? Eller er du i forvejen bekendt med begrebet, og ønsker du at få gode tips og tricks til, hvordan du får endnu mere ud af blind dates med personer, som du ikke kender? Så er du landet det helt rigtige sted.

I denne artikel vil vi gennemgå alt, der er værd at vide omkring blind dating. Vores forhåbning er, at du går herfra med fornyet viden og fornyet energi for at tage på blind dates. Vi har beskæftiget os med dating i mange år, og derfor finder du alt fra guides til anmeldelser af datingsider her på hjemmesiden.

Hvad er en blind date?

Det er først og fremmest vigtigt at fastslå, hvad en blind date egentlig er for noget.

Kort fortalt handler det om, at du skal på date med en person, som du ikke ved hvem er. Det kan derfor godt være utroligt nervepirrende at skulle på en blind date, og derfor er der også mange mennesker, som ikke bryder sig om det.

Får man dog en positiv oplevelse med denne form for dating, så kan det godt gå hen og blive noget, som man har lyst til at gøre igen. Det er utroligt spændende at se, hvem man kommer til at stå overfor, og der er næsten altid nogle interessante historier, som man kan grave frem fra hinandens liv.


Det værste der kan ske på en blinddate, er at man får en ny person i sit netværk. Derfor er der mange, der er glade for at gå på blind dates.

Skal jeg tabe på en blind date?

Ofte stiller folk sig ovenstående spørgsmål. Herfra siden kan vi næsten kun anbefale at tage af sted, hvis man ønsker at lære nye folk at kende. Man kan være heldig, at man finder sin nye livspartner på en blind date – og hvis ikke, så har man fået mulighed for at blive endnu dygtigere til at gå på dates.

Det er en god idé at vælge et sted, hvor der er andre mennesker, når man mødes på en blind date. Man ved ofte ikke, hvem man skal på date med, og derfor kan det være rart at vide, at der er andre mennesker omkring en. Dernæst kan man selv bestemme, hvad dagen eller aftenen skal bringe af aktiviteter.

Gode grunde til at tage på en blind date

Er du endnu ikke helt overbevist om, hvorvidt du skal tage på en blind date eller ej, så har vi herunder forsøgt at komme med vores bud på nogle gode grunde til, at du med fordel kan overveje denne form for dating næste gang.

  • Savner du at få en ny chance? Her har du muligheden! Din date ved absolut intet om dig, og derfor har du nu mulighed for, at en person ser dig igennem friske øjne. Det kan være yderst forfriskende at prøve, og ofte ender man med at lære noget omkring sig selv.
  • Blind dating er i bund og grund ikke anderledes end normal dating. Der er både en chance for, at det går godt, men der er også en chance for, at det går skidt. Derfor skal man ikke tage det så tungt, hvis en blind date ikke har været en succes første gang.
  • Blind date er et godt alternativ til andre aktiviteter, hvor du ikke møder spændende mennesker. I stedet for at sætte en film på lørdag aften, så overvej om ikke det er tid til at møde nye mennesker. Det kan eksempelvis ske via blind dating, hvor I begge er på bar bund omkring, hvem modparten er.

Selvom det kan være angstprovokerende at skulle på en blind date, så kan det ende med at blive en af dine bedste investeringer. Du vil komme ud for at være yderst presset, og det er med til at lære dig nye ting om dig selv. Udvikling af dig selv er vigtigt at have in mente, og her er blind dating et fantastisk redskab til at udvikle sig.

Få en ven eller veninde til at sætte en blind date op

Ofte hører man om venner og veninder, der sætter blind dates op. Det kan være en rigtigt god måde at gøre det på, hvis man ønsker at finde en blind date, som man kan stole på, selvom man ikke kender vedkommende. Venner og veninder vil naturligvis det bedste for en, og i og med vedkommende kender begge parter af daten, kan du være tryg og rolig.

Der er selvfølgelig en chance for, at din ven eller veninde har ramt helt forkert i forhold til den type, som du søger. Men du bør blot tage det som værdifuld læring – derudover vil du blive en oplevelse rigere, hvilket man bestemt ikke må undervurdere.

Hvad skal man snakke om på en blind date?

En af de ting, som folk ofte er meget nervøse omkring, når det kommer til blind dates, er samtaleemner. Selvom det naturligvis kan være angstprovokerende at skulle snakke med en, man slet ikke kender, så er der herunder nogle gode tips og tricks til, hvad du kan snakke med din date om.

  • Spørg ind til personen, som står overfor dig. Der er uden tvivl et hav af sjove historier, som vedkommende vil dele med dig. På den måde kan du selv byde ind, når du mener, at du har noget relevant at tilføje. Derudover vil det kunne give dig en idé om, hvorvidt din date også er interesseret i at høre mere om dig.
  • Tag ikke store emner op på første date. Selvom du måske er ekspert i politik, så kan det godt være afskrækkende at bringe politisk overbevisning frem på første date.
  • Tænk over hvad du selv gerne vil spørges om. På den måde kan du præge snakken i den retning, så du kan få lov til at dele de ting, du gerne vil.

Nogle kan godt lide at have et par emner, som de skriver ned på telefonen – husk dog at undlade at bruge din telefon, når du er på en blind date. Dels er det uhøfligt, og dels udtrykker du en form for arrogance, når du sidder med et andet menneske lige foran dig.

Du skal ikke gå i panik, når der kommer tavshed!

Rigtigt mange mennesker begynder at gå i panik, når der er tavshed på en date. Tavshed er bestemt ikke dårligt, og det kan være rigtigt godt til at fylde hinandens tanker med andre spændende emner. Det er ganske normalt med nogle sekunders tavshed, og derfor er der ingen grund til panik, hvis det skulle ske på din blind date.

Det kan være svært at vænne sig til, at tavshed er en god ting, når man møder en person, man aldrig har mødt før. Det kan dog være sundt at vænne sig til, og her er derfor endnu et eksempel på, hvordan en blind date kan være med til at udvikle dig personligt.

Overdriv ikke om dig selv

En af de største fejl, som mange laver, når de er på dates generelt, er at overdrive om dem selv. Det kan dog skabe komplikationer senere hen, og derfor er det altid bedst at være helt ærlig omkring hvem man er og hvad man laver.